Eerste Mandala Avond van de MandalaKring!

Een mooi verslag van Stella.

En toen was het zover……

12 juni de eerste Amsterdamse mandalakring……met z’n zessen zaten we rond de tafel: Romeé, Selma, Nicky, Anke, Greet en Stella.

Na de inspanningen van Gambheera om alles op de rails te zetten om deze avonden mogelijk te maken kon ze er zelf helaas wegens ziekte niet bij zijn.

Met de anderen was het een vrolijk weerzien en een verrassende kennismaking met de nieuwelingen.

In de voorbereiding naar de avond kon ik niet om het mooie weer en de kleurrijke bloemenpracht heen. Elke dag liet ik me weer verrassen door de mooie natuur. Ik had toen ook besloten om dit gegeven als “inspiratie-voer” voor de mandala-avond te nemen.

In mijn zoektocht naar wat geschikte gedichten en een beschrijving wat het huidige seizoen ons brengt en de symbolische waarden van bloemen, water en wortels had ik veel plezier.

Dit alles had ik in een stencil verwerkt en om beurten lazen we een stukje voor en hielden vervolgens nog een voorstel-rondje.

Helaas was het toch een rommelig begin omdat er wat “laatkomers” waren. Ook moesten er wat mensen iets eerder weg en drong de tijd.
Hierdoor was de rust er niet om even naar “binnen te keren” en van daaruit aan de mandala te kunnen beginnen. Eigenlijk werd dat door iedereen wel als een gemis ervaren. Met deze ervaringen kunnen we ons voordeel doen voor de komende avonden.
mandalatafel
Om de ‘gastvrouw-rol” te hebben tijdens zo’n mandala-bijeenkomst was een totaal nieuwe ervaring voor mij. Het was heel leuk om de avond zo te verzorgen met nog een inspirerende boeken-tafel erbij en een beetje de rol van “docent” toebedeeld te krijgen.
We hebben nog de truc van het calqueer-papier besproken, om mooie vormpjes in je mandala te kunnen tekenen en hadden er veel plezier in.
Voor mij was het ondoenlijk om me genoeg te verbinden met mijn mandala omdat ik verschillende “petten” op had. Ik denk dat dat inherent aan de “gast-vrouw-rol” is en ben benieuwd hoe anderen dat gaan ervaren.

We hebben afgesproken dat we volgende keer ons gemaakt werk meenemen, omdat dat op zich ook weer heel inspirerend is.

Inmiddels hebben zich al 14 mensen aangemeld bij de mandala-kring!!, waarvan Anke er de volgende keer acht kan plaatsen.
Dus als je er bij wil zijn, dan moet je je op tijd aanmelden!

Volgens mij gaat het allemaal heel gezellig worden, want als de tafel te klein is, gaan er gewoon wat mensen met een tekenbord op de bank zitten. Wat een creatieve gedachte!

We zorgen er met z’n allen voor lekker op tijd te zijn en gaan er weer een fijne avond van maken.

Liefs van Stella.

 

Een van de mandala’s.

Roos/Lotus